Bas en Sax

Werkplaats voor basklarinet en saxofoon

    facebook  twitter  instagram,  email

 

saxofoonhistorie,
reparatiehandboek,
werkplaats,
ontmoetingsplaats,
sterke verhalen,
verhuren basklarinetten
3D mondstukken

Saxofoon en klarinet geschiedenis


Wil je de historie van een saxofoon of klarinetmerk weten. In deze rubriek verzamelen we informatie over de verschillende merken die we tegenkomen.

 
Merken


Van de instrumenten die we te koop aanbieden proberen we altijd de historie van het merk te achterhalen. De verzamelde verhalen zijn beschikbaar in deze rubriek.

Serienummers

20240718 serienummer
Via het serienummer van je instrument kun je bij veel merken de leeftijd van het instrument achterhalen. We hebben een aantal links verzameld van serienummer lijsten.

Reparatiehandboek

20240715 onderhoud

Het is de bedoeling dat we ooit een compleet reparatiehandboek uitgeven. Maar dat duurt vast nog heel lang. Wel schrijven we ondertussen steeds een hoofdstuk en maken dat beschikbaar in deze rubriek.

 
 
Basklarinet grepentabelAls je de basklarinet wil promoten hoort de beschikbaarheid van een goede grepentabel natuurlijk bij. Die vind je hier.

.
 Basklarinet muziek

20240715 prelude

We willen het spelen van de basklarinet promoten. Daarom bieden we in deze rubriek een paar muziekstukken voor basklarinet. 

.
Basklarinet docenten

20240715 muziekles

We willen het spelen van de basklarinet promoten en vinden het belangrijk dat je les neemt bij een docent die ook zelf basklarinet speelt 

.