Bas en Sax Mondstukken
Bas en Sax Mondstukken
Voor sommige instrumenten is het aanbod aan mondstukken beperkt.
Daarom ontwerpt en produceert Bas en Sax mondstukken op verzoek voor saxofoons en alle klarinetten.
De mondstukken worden 3D geprint met PLA filament*.
De laagdikte is tot 0.08mm en daarmee bereiken we een grote nauwkeurigheid.
Alle mondstukken worden met de hand nabewerkt.
Tipopening en facing
Voor de tipopening en facinglengte zijn er de volgende standaard types:
Alt saxofoon | Tip | Facing |
M | 1.6 | 23 |
L | 1.8 | 23 |
XL | 2.0 | 23 |
2XL | 2.2 | 23 |
3XL | 2.4 | 23 |
C-melody saxofoon | Tip | Facing |
M | 1,75 | 24 |
L | 1,95 | 24 |
XL | 2.15 | 24 |
2XL | 2,35 | 25 |
3XL | 2,55 | 26 |
4XL | 2,75 | 27 |
Tenor saxofoon | Tip | Facing |
M | 1,8 | 23 |
L | 1,9 | 23 |
XL | 2,0 | 23.5 |
2XL | 2,2 | 23.5 |
3XL | 2,4 | 24 |
4XL | 2,6 | 24 |
Bariton saxofoon | Tip | Facing |
M | 2,0 | 27 |
L | 2,2 | 27 |
XL | 2,4 | 27,5 |
2XL | 2,6 | 27,5 |
3XL | 2,8 | 28 |
4XL | 3,0 | 28 |
Bas saxofoon | Tip | Facing |
M | 2,4 | 30 |
L | 2,6 | 30,5 |
XL | 2.8 | 31 |
2XL | 3,0 | 31,5 |
3XL | 3,2 | 32 |
4XL | 3.4 | 32 |
Kamer en keel
Voor vorm van de kamer en de keel zijn er drie standaard types:
STD | Standaard, rechte zijwanden, trapeziumvormige keel, korte baffle |
SMT | Smooth, holle ronde zijwanden, extra grote kamer, ronde keel zonder vernauwing, korte baffle |
RND | Als SMT maar met vernauwde keel, korte baffle |
Prijzen inclusief BTW
Prijzen | incl BTW |
Alt saxofoon | 110 euro |
C-melody saxofoon | 120 euro |
Tenor saxofoon | 140 euro |
bariton saxofoon | 150 euro |
Bas saxofoon | 150 euro |
Ontwerp op maat | vanaf 25 euro extra |
Als je afwijkende wensen hebt, we kunnen in principe allerlei afwijkende modellen ontwerpen. Ook een met messing bus versterkte shank behoort tot de mogelijkheden. Een * tip maat zoals M* of L* is een maat tussen twee opvolgende maten in dus M* is tussen M en L in.
* PLA filament is in principe veilig materiaal voor de toepassing mondstukken. Het wordt aangeraden de mondstukken, net als rieten regelmatig schoon te maken met alcohol om de ontwikkeling van bacterien in achtergebleven speekselresten te voorkomen.