Terug naar: altsaxofoon

Bas en Sax Mondstukken

Printen
Bas en sax mondstukken
cmelody 2xl smt
cmelody L STD
c-melody-L-STD
Beschrijving

Bas en Sax Mondstukken

logo 2024

Voor sommige instrumenten is het aanbod aan mondstukken beperkt.

Daarom ontwerpt en produceert Bas en Sax mondstukken op verzoek voor saxofoons en alle klarinetten. 
De mondstukken worden 3D geprint met PLA filament*.
De laagdikte is tot 0.08mm en daarmee bereiken we een grote nauwkeurigheid.
Alle mondstukken worden met de hand nabewerkt.


mondstuk facing

Tipopening en facing

Voor de tipopening en facinglengte zijn er de volgende standaard types:

Alt saxofoon Tip Facing
M 1.6 23
L 1.8 23
XL 2.0 23
2XL 2.2 23
3XL 2.4 23

 

C-melody saxofoon Tip Facing
M  1,75  24
L  1,95  24
XL  2.15  24
2XL  2,35  25
3XL  2,55  26
4XL  2,75  27

  

Tenor saxofoon Tip Facing
M  1,8  23
L  1,9  23
XL  2,0  23.5
2XL  2,2  23.5
3XL  2,4  24
4XL  2,6  24

  

Bariton saxofoon Tip Facing
M  2,0  27
L  2,2  27
XL  2,4  27,5
2XL  2,6  27,5
3XL  2,8  28
4XL  3,0  28

  

Bas saxofoon Tip Facing
M  2,4 30 
L  2,6  30,5
XL  2.8  31
2XL  3,0  31,5
3XL  3,2  32
4XL  3.4  32

 

Kamer en keel

 Voor vorm van de kamer en de keel zijn er drie standaard types:

STD Standaard, rechte zijwanden, trapeziumvormige keel, korte baffle
SMT Smooth, holle ronde zijwanden, extra grote kamer, ronde keel zonder vernauwing, korte baffle
RND Als SMT maar met vernauwde keel, korte baffle

 

Prijzen inclusief BTW

Prijzen incl BTW
Alt saxofoon 110 euro
C-melody saxofoon 120 euro
Tenor saxofoon 140 euro
bariton saxofoon 150 euro
Bas saxofoon 150 euro
Ontwerp op maat vanaf 25 euro extra

 

Als je afwijkende wensen hebt, we kunnen in principe allerlei afwijkende modellen ontwerpen. Ook een met messing bus versterkte shank behoort tot de mogelijkheden. Een * tip maat zoals M* of L* is een maat tussen twee opvolgende maten in dus M* is tussen M en L in. 

* PLA filament is in principe veilig materiaal voor de toepassing mondstukken. Het wordt aangeraden de mondstukken, net als rieten regelmatig schoon te maken met alcohol om de ontwikkeling van bacterien in achtergebleven speekselresten te voorkomen.