webshop     reparatie saxles  email chain
WEBSHOP REPARATIES SAXLES CONTACT LINKS

Bas en Sax

Werkplaats voor

Basklarinet en saxofoon

 basklarinetten
vintage saxofoons
 service
reparaties
verhuur 

Deuken

Deuken in een saxofoon zien er soms ernstig uit. Veel deuken zijn echter snel en goed op te lossen. We beschikken over een aardige voorraad uitdeukgereedschap en zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om deuken in lastige hoeken en gaten te laten verdwijnen.

Niet iedere deuk is ernstig. Wel de deuken die zorgen dat het instrument onbespeelbaar wordt, bijvoorbeeld doordat kleppen niet meer goed sluiten. Daarnaast zijn er deuken die de klank en intonatie van het instrument beinvloeden. Vuistregel is hoe dichter bij het mondstuk hoe groter de invloed op het geluid. 

Veel deuken zijn binnen een half uurtje opgelost.

Kromme nekken

Met name bij tenor saxofoons en basklarinetten komen we vaak doorgezakte nekken tegen. Dat bemoeilijkt het spelen op allerlei manieren. De hoek van het mondstuk is niet optimaal, maar ook is de doorsnede van de nek niet rond meer en dat beinvloed de stemming van het instrument. Wacht niet te lang met hier iets aan te laten doen. Het ontneemt je veel speelplezier en hoe langer je wacht des te moeilijker wordt het om het op te lossen. Als het niet ernstig is lossen we dat binnen een half uur op!

 

Kromme bodies

Oude saxofoons gaan om een of andere reden krom trekken. Daar zijn verschillende theorien over. Wij hebben ook onze theorie. Maar dat is niet zo belangrijk. Wat wel uitmaakt is dat het op de lange duur de kwaliteit van je instrument beinvloed. Kleppen gaan stroever lopen en soms niet meer goed sluiten. We hebben een goed oplossing hiervoor die maar een paar minuten kost. Meestal hebben we wel een half uur voor en nawerk nodig (kleppen demonteren en monteren). Bij een bariton saxofoon is het een heel ander verhaal. Daar kost het uren werk om dit op te lossen en veel soldeerwerk. We denken nog wel eens na over alternatieve methoden waardoor dit ook voor de bariton makkelijk wordt, maar zo ver is het nog niet.

 

 

Opruiming

conn 6m artist alt (13) 1666348987We gaan veel saxofoons opruimen.
Kijk hier voor de aanbiedingen, er volgen er gauw meer.

Back to Basics

werkMet ingang van 1 januari 2023 is Bas en Sax terug naar de basics. We werken dan voornamelijk aan onze eigen voorraad en nemen maar heel beperkt restauratie- en revisieopdrachten aan. De reden is een leuke nieuwe baan die natuurlijk tijd kost. De open werkplaats blijft op woensdag en de eerste zaterdag van de maand is er tijd voor een workshop en kun je vaak op afspraak langs komen. Alles bij elkaar één a twee dagen per week voor het bas en sax werk dus.

Betalingsmogelijkheden

bank ing
contanttikkie

Retourneren

14 dagen op zicht

Niet goed geld terug

Lees meer