basensaxlogo
werkplaats voor
basklarinet en saxofoon

 

 

Stralen en patineren van een sax

datum: 20-10-2019 11:59:42

Samen met saxofoonliefhebber Rob hebben we geexperimenteerd met het stralen en het patineren van saxofoons.

verschillende mogelijkheden

Er zijn spelende legende's zoals de Conn Chu Berry, de Martin The Martin en Selmer MK VI. De staat van de lak, het uiterlijk, van zo'n instrument doet het niet toe. De sound is alles. Het is gebruikelijk om de body niet aan te tasten en de slijtage plekken als bewijs van ervaring zo te laten.

Maar er zijn een hoop leuke saxen waar het uiterlijk er wel toe doet. Een paar van die leuke saxen hebben we eens onder handen genomen. We zijn begonnen met stralen en hebben wat verschillende opties getest: stralen zonder en met lakken en patineren. Met interessante resultaten.

We hebben de volgende drie tenor saxofoon gedaan: een Selmer Signet, een Conn prelude en een Buescher Aristicrat. De eerste is gestraald en daarna gepatineerd volgens een speciaal recept. Het effect van het patineren is naar onze smaak prachtig. De body verandert niet alleen van kleur maar wordt ook weer perfect glad. De Conn Prelude is gestraald waarbij enkele delen van de grafure zijn afgeplakt. Direct na het stralen is de sax gelakt waardoor de lichte messing look gehandhaafd blijft. De Buescher aristocrat is eveneens gelakt maar laat ook de combinatie van vernikkelde applicatuur met een gestraalde body zien.

stralen 15

stralen 15

stralen 15

stralen 15

stralen 15

stralen 15

stralen 15

stralen 15

stralen 15

 

Kortom het stralen en patineren levert mooie resultaten. Heb je interesse voor zon sçhoonheidsbehandeling voor jouw saxofoon, lees dan hier meer over de mogelijkheden.

Adres

 

peppelkade17

Bas en Sax

Werkplaats voor

basklarinet en saxofoon

kvk: 68539819

Peppelkade 17

3992 AL Houten

tel 06 5395 5195

openingstijden:

  • woensdag van 09.00 tot 17.00 
  • vrijdag van 13.00 tot 17.00 
  • zaterdag op afspraak

Saxofoons gezocht

We zoeken saxofoons, het liefst nog op te knappen van de hierboven genoemde merken.