webshop     reparatie saxles  email chain
WEBSHOP REPARATIES SAXLES CONTACT LINKS

Bas en Sax

Werkplaats voor

Basklarinet en saxofoon

 basklarinetten
vintage saxofoons
 service
reparaties
verhuur 

shortyShorty - tenor mondstuk met kort front

Er zijn verschillende meningen over hoe vast een riet op een mondstuk moet worden geklemd. Ik ben voorstander van heel erg vast, zoals je dat met de saxcraft rietbinder doet. Het enige wat mag bewegen is het deel van het riet onder de facing, het schuin weglopende deel van de tafel. Met shorty, een tenor saxofoon mondstuk met een kort front ga ik dat testen.

Lees meer...

underslung masterpiece 1Conn 10M Masterpiece

De werkplaats is gelukkig geen eenzame plek. Op de open woensdag lopen regelmatig klanten binnen en zijn liefhebbers in de leer. Een van de "leerlingen" is erg aardig op weg en heeft de afgelopen weken een soort van masterpiece gerealiseerd. Het ging om een Conn 10M tenor saxofoon uit 1967 die naast een complete revisie ook een onderdeel voor de nek nodig had. Het underslung mechanisme ontbrak. Nou dan maak je dat toch gewoon..

Lees meer...

official fake patent electronica chromatic contra bassElektronisch chromatisch contra basklarinet

Aan wilde ideeen heb ik geen gebrek, maar helaas wel aan tijd om ze te realiseren. 
Ooit zijn we begonnen met met bouwen van een eigen contra basklarinet gebaseerd op een koperen buis met een diameter van 40mm. Dat was eigenlijk een oefenobject om het hardsolderen en zachtsolderen te trainen. Maar het ligt al een paar jaar onafgemaakt in een hoek. Soms kom ik dat ding weer tegen en dan ontwikkelen zich toch weer ideeen over wat dat kan worden. 

Lees meer...

bas3Basklarinet onderdelen

Omdat een Selmer Bundy mooi gepoetst uit elkaar lag heb ik maar eens een plaatje gemaakt en alle namen er bij gezet. Het is wel een beetje zoeken naar de juiste termen. Ik gebruik altijd de term klep voor iets wat een toongat afsluit en toets voor iets wat door de hand wordt bediend. De engelse termen voor de eerste is key en voor de tweede lever. Letterlijk vertaald is dat hefboom. Dat klinkt niet lekker vind ik.

Lees meer...

mondstuk 1Anatomie van het mondstuk

 In dit artikel worden de belangrijkste uiterlijke eigenschappen van een mondstuk voor klarinet of saxofoon besproken en welk effect die hebben op de klank, luidheid en de bespeelbaarheid.

Lees meer...

Buffet Crampon Student Basklarinet 13Buffet Crampon Student basklarinet

Binnen voor een onderhoudsbeurt. Een mooi instrument tot lage Eb, van mooi dicht en donker hout en verzilverde applicatuur (dat wordt poetsen)

Lees meer...

december 1December 2022 Vintage Sax maand

Een mooie collectie saxofoons staat klaar voor de liefhebbers!

 

 

Lees meer...

Opruiming

conn 6m artist alt (13) 1666348987We gaan veel saxofoons opruimen.
Kijk hier voor de aanbiedingen, er volgen er gauw meer.

Back to Basics

werkMet ingang van 1 januari 2023 is Bas en Sax terug naar de basics. We werken dan voornamelijk aan onze eigen voorraad en nemen maar heel beperkt restauratie- en revisieopdrachten aan. De reden is een leuke nieuwe baan die natuurlijk tijd kost. De open werkplaats blijft op woensdag en de eerste zaterdag van de maand is er tijd voor een workshop en kun je vaak op afspraak langs komen. Alles bij elkaar één a twee dagen per week voor het bas en sax werk dus.

Betalingsmogelijkheden

bank ing
contanttikkie

Retourneren

14 dagen op zicht

Niet goed geld terug

Lees meer