webshop     reparatie saxles  email chain
WEBSHOP REPARATIES SAXLES CONTACT LINKS

Bas en Sax

Werkplaats voor

Basklarinet en saxofoon

 basklarinetten
vintage saxofoons
 service
reparaties
verhuur 

johan2Johan Jonker

Al sinds begin jaren 80 heb ik een of meer saxofoons in huis, maar het heeft heel lang geduurd voordat ik daar met een schroevendraaier aan durfde te komen. Eind 2010 kocht ik een goedkope sopraan saxofoon, een Berg Larsen. Al gauw bleek die niet helemaal lekker te spelen; lekkage. Een bevriende reparateur van dwarsfluiten moedigde me aan met wat tips om dat zelf op te lossen. En al gauw was mijn eerste saxofoon probleem opgelost. Vanaf dat moment was ik gegrepen door het vak van saxofoonreparateur en met vallen en opstaan probeerde ik alle mogelijke technieken uit om een saxofoon goed te laten werken. Sinds 2015 is daar ook de basklarinet bij gekomen. Inmiddels zijn er wel meer dan 100 verschillende instrumenten door mijn handen gegaan en zit er al wel wat in mijn vingers.

Van oorsprong ben ik elektronicus en de analytische instelling en de plezier in het stoeien met wis- en natuurkunde komt geregeld van pas. Met name in het begrijpen van zaken als slijtage, constructies maar ook toonvorming en intonatie. Zo heb ik met veel plezier een wiskundig model van een saxofoon mondstuk opgezet waarmee ik regelmatig een 3D printer voor laat draaien. 

Mijn favoriete muziekinstrumenten zijn:

  • Martin Committee 3 Tenorsaxofoon
  • Keilwerth Toneking altsaxofoon
  • Selmer Paris Series 9 basklarinet (tot lage Eb)

Mijn blog over saxofoons is te vinden op www.johanjonker.net en over basklarinetten op basklarinet.johanjonker.net

Ruud Raike

ruud raikeSinds 2019 loop ik stage bij Bas en Sax. Het is leuk om saxofoons op te knappen en weer fijn speelbaar te maken. Stage doe ik voorlopig 1 dag in de week en daarnaast ben ik bezig om mijn reparatiewerkzaamheden  uit te breiden naar 2 dagen. Het repareren geeft plezier en is leuk om te doen.

Van oorsprong ben ik musicus, saxofoondocent en saxofonist. Dat doe ik inmiddels bijna 30 jaar. Ik geef saxofoonles in o.a. IJsselstein, Rhenoy en Zwijndrecht. Daarnaast treed ik regelmatig op met mijn saxofoonpiano duo “Caprice des Deux”.

De saxen waar ik op speel zijn:

  • Sopraansaxofoon                 Selmer serie III                    goudlak
  • Altsaxofoon                         Selmer serie III                    goudlak
  • Tenorsaxofoon                     Selmer serie III                    goudlak

www.saxofoonlessenruudraike.nl

www.capricedesdeux.nl

https://youtu.be/EQBdRtMgh7g

http://youtu.be/HHKkXnZtCuo

http://www.youtube.com/watch?v=bIwE7T1g64Y

 

 

 

Verhuur

conn 6m artist alt (13) 1666348987We hebben niet alleen studiesaxofoons voor de verhuur.
We houden van experimenten dus moedigen je graag aan om:
huur een paar maanden een vintage sax,
huur een bariton
huur een contrabasklarinet.
Bij Bas en Sax kan dat allemaal.

Gezocht: Yamaha saxofoon

Voor een collega die een muziekwinkel in Colombia wil beginnen zoek ik voordelige Yamaha studiesaxofoons. Type en staat maken niet uit.

yas21

Back to Basics

werkMet ingang van 1 januari 2023 is Bas en Sax terug naar de basics. We werken dan voornamelijk aan onze eigen voorraad en nemen maar heel beperkt restauratie- en revisieopdrachten aan. De reden is een leuke nieuwe baan die natuurlijk tijd kost. De open werkplaats blijft op woensdag en de eerste zaterdag van de maand is er tijd voor een workshop en kun je vaak op afspraak langs komen. Alles bij elkaar één a twee dagen per week voor het bas en sax werk dus.

Betalingsmogelijkheden

bank ing
contanttikkie

Retourneren

14 dagen op zicht

Niet goed geld terug

Lees meer